ponedeljek, 15. februar 2016

ZAKAJ PREPOZNATI NEZADOVOLJSTVO?


V zadnjih dneh se je moje zadovoljstvo spustilo na nižji nivo. Postal sem manj produktiven, prišel je padec motivacije in nezadovoljstvo raste. Nekaj težkega je sedlo na moj um. Vse težje se je sprostit in pustit, da me napolni radost, ampak moj namen ni opravičevat svojega počutja. Nimam razlogov za iskanje žrtev ali igranje žrtve. Ne, želim si svoje počutje dvignit na višji nivo, se sprostit in se napolniz z radostjo življenja, da spet najdem lahkotnost bivanja.

Prepoznavanje nihanj v življenju omogoča, da jih odpravimo, zato je ključno, da zaznamo, ko se pojavijo. Nihanja so sestavni del življenja in so posledica, včasih logičnih, drugič nelogičnih dejavnikov. Dejstvo je, da obstajajo in naša odločitev je ali jih sprejmemo ali prezremo. Večina, ki si nihanj ne prizna podleže strahu. Strahu pred slabimi občutki in negotovimi razmerami, katere si običajno predstavljamo kot pot navzdol. Odločitev, da nihanja prezremo ni najboljša, saj jim sledijo občutki in če se z njimi ne želimo ukvarjat, se znajdemo v vrtincu negativnih čustev, obsojeni na čakanje, da se prevetrijo. S prepoznavanjem nihanj v življenju, tako, da smo na njih pozorni, nam postanejo jasne logične povezave in zato so tudi čustva, ki sledijo, bolj razumljiva.
 

Strah pred padcem je popolnoma brez potrebe, ker padeš v vsakem primeru. Vse kar šteje je , da se pobereš nazaj na noge!

Vsekakor se tisti, ki si dovolijo sprejemat nihanje v življenju, hitreje poberejo na noge, kot tisti, ki raje iščejo izgovore in igrajo žrtve, zato sprejmite odgovornost za svoje življenje in se postavite na lastne noge.

Seveda ne temelji vse na prepoznavanju nihanj, ampak je pomembno kako jih v življenju premostimo. Večkrat sem že omenil, da je človek večplastno bitje. Osebnost, ki jo gradijo fizično, mentalno, čustveno in duhovno stanje. Ukvarjanje s samim seboj prinaša nova spoznanja na katerih temelji naša osebnost. Več časa kot vložimo v lasten razvoj na vseh nivoji, bolj kompaktna oseba postajamo. Višje kot smo razvili našo osebnost, lažje se spoprimemo s težavami in nihanji v življenju.

Vse temelji na učenju in učimo se z reševanjem problemov, največ prav iz največjih težav, ki jih imamo. Nezadovoljstvo je priložnost, da se naučimo nekaj novega, razvijemo svojo osebnost in postanemo močnejši. Življenje nam nikoli ne postreže s prevelikimi problemi, zna pa vedno presenetiti. Znova in znova nas preizkuša, ampak za vsako preizkušnjo, ki nam jo servira, smo pripravljeni, da jo doživimo.

Nikoli v življenju nas ne čakajo preveliki problemi in za vse poznamo rešitev, zato ponudi življenju roko in se razvijaj z njim, ki te sili naprej in želi, da nenehno gradiš svojo osebnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar