torek, 22. maj 2018

VOLITVE 2018- SDS

Za nekoliko lažjo odoločitev, predvsem pa zato da nagovorim čim več državljanov do tega, da se volitev udeleži, sem se odločil, da povzamem politično dogajanje pred parlamentarnimi volitvami. Na svojem blogu bom namenil objavo vsaki politični opciji, ki je name naredila takšen ali drugačen vtis s svojim delovanjem in to z enim samim razlogom, da vas nagovorim k temu, da se volitev udeležite.

Prav se mi zdi, da začnem z rumeno-modro stranko, ki sliši na ime SDS. Upam si trditi, da gre za najbolj poznano stranko v Sloveniji predvsem po zaslugi njenega predsednika, ki sliši na ime Janez Janša, ampak te objave ne pišem zaradi njega.


Stranka SDS se je predvolilne tekme lotila resno, najbolj resno od vseh političnih opcij in zato so s kampanijo začeli prvi. To je tudi razlog, da sem začel prihajajoči niz člankov s SDS. Kampanija, ki jo pred temi volitvami vodi SDS je smiselno strukturirana in tako nagovarja tudi volivce, zaradi česar trdim, da Slovenija še ni videla boljše predvolilne kampanije, vsaj v marketinškem smislu ne. S tem mislim resno, ker se mi njihova kampanija zdi toliko dobra, da se lahko od nje marsikaj naučimo vsi, ki imamo takšen in drugačen stik z nagovarjanjem množic, promoviranjem in zavzamanjem prostora, vsekakor pa se imajo v tem smislu ogromno za naučiti njihovi politični tekmeci.
V letošnji predvolilni tekmi ni nikogar, ki bi lahko držal korak s SDS v vodenju kampanije, kar sicer ni najboljše, predvsem za nas volivce, ki bi si vsaka štiri leta zaslužili vsaj dober šov, ampak je pa ta kampanija razlog da danes pišem o SDS.


Mislim da SDS ne potrebuje dodatne stimulacije saj je dosegla državljane tam kjer se dobivajo sodobne politične bitke, na socialnih omrežjih. Če izvzamem Twiter, ki je praktično socialno omrežje politike in ga v Sloveniji drži prav SDS, se lahko osredotočim na njihovo kampanijo #zate. Od resnih tekmecev se s takšnim pristopom loči v ključni točki. Ne nagovarja državljanov kaj bo naredila, ampak za koga in s tem prihaja bliže volivcem kot katerakoli druga opcija.



Večkrat sem v samem začetku formiranja kampanij izpostavljal dobro strukturo promocije SDS, pa so leve stranke spale naprej in upam si trditi, da bomo v naslednjih štirih letih imeli desno vlado, ampak nič ni odločeno. Odloča se na volitvah in zato oddajte svoj glas tistemu, ki vas bo zastopal najbolje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar