petek, 24. marec 2017

NASLEDNJI KORAK DO SREČE

Namenoma za takšno objavo izberem petek, ker je pred nami vikend in tako priložnost, da imamo največ prostega časa in da ga lahko preživimo po svoje z delom zase.

Če sem se v prejšnjih objavah nanašal na naravo in družbo je sedaj prav, da se posvetim čistemu individumu. Tistim sladkorčkom samo zase. Mogoče je celo logično, da nazadnje pišem o stvareh, ki se nanašajo samo na nas. Človek je izjemno družbeno bitje, kar pomeni, da nas močno zadevajo tiste stvari, ko je pomembno kaj si drugi mislijo o nas. Roko na srce, si pač nihče ne želi biti grdi raček. 


Torej, popolno samozavest nam daje občutek, ko verjamemo, da nas drugi vidijo pozitivno in kaj je lahko bolj prikladno za vtis, kot ubijalski izgled. Sam nisem pretirani privrženec mode, pa vendar se rad v oblačilih počutim udobno in urejeno. Že samo posvečanje svojemu videzu, ko si uredimo pričesko in oblečemo zlikana oblačila je dovolj, da se v družbi počutimo bolj samozavestno in sproščeno. Mogoče si lahko sedaj podajamo žogico, pa vendar obleka naredi človeka, govori njegovo zgodbo in kaj je lahko boljše, kot se počutiti dobro med sprehodom skozi park ali nakupovalni center?

Čeprav se rad dobro počutim v svojih oblačilih in mi je všeč njihova usklajenost, dajem prednost izkustveni sreči. Obožujem majhne norosti in k temu sodi “to do” listek. Listek na katerega sodijo divje, pri meni včasih adrenalinske stvari. Da ne dolgovezim predolgo je na spodnji fotografiji tisto, kar imam v mislih.


Kakorkoli ni nujno, da se gre to igro andrenalinski odvisnik, mora biti samo zabavna in če nimaš prave ideje, naj naštejem samo nekaj predlogov, ki mi padejo na misel. Kaj praviš na plezanje po drevesu, ali pa večer ob tabornem ognju, igranje inštrumenta, pisanje pesmi. Kaj pa kava s popolnoma neznano osebo? Klepet z neznancem? Skratka karkoli kar nosi v sebi malo norosti in ti je neznano.


No ko sva že ravno pri tem, ni je boljše stvari, ki bi nas osrečevala bolj, kot prijaznost. Tiste drobne češnjice, ki jih podarimo nekomu, pa nas ne stane ničesar. Sam večkrat izmenjam kakšno besedo z brezdomci, pustim euro ali dva, pa čeprav gresta za liter vina. Ne toliko, ker bi se sam počutil dobro, ampak bolj zato ker verjamem da nekomu popestrim trenutek ali dva. Vsekakor bi želel, da to počne več ljudi, če že ne, pa vsaj ne pozabite na Dobro jutro! in Nasvidenje. Lahko mi verjamete, da se počutiš boljše, ko se drugi počutijo boljše zaradi drobcev, ki jih nosijo majhne pozornosti. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar