torek, 8. marec 2016

ČISTILKA, GOSPA DIREKTOR

Danes se bom posvetil zelo zanimivi temi iz sveta kvasovk. Moja beseda se bo vrtela okoli Kandide, kvasovke, ki je prisotna v črevesju vsakega človeka in opravlja funkcijo čistilke. Problem nastane, ko se glivica nenadzorovano razširi po telesu, prevzame vlogo direktorice in precej logično, začne povzročati nevšečnosti. S porogljivim naslovom in plastično razlago ne želim postati žaljiv do poklicev, kar mislim, da je s poznavanjem mene tudi logično, svoj pogled na opravljanje dela pa sem delil tudi v objavi VSAKO DELO ŠTEJE.
Širitev Kandide je posledica uživanja sladkorjev, ki jih kvasovke obožujejo in že blag sprehod skozi jedilnik jasno odraža vsebnost sladkorja v sodobnem jedilniku. Ne mislim samo drobne pregrehe s čokolado in pecivom, ampak na sladkor, ki je močno vpet v praktično vsa živila. Idealna priložnost za Kandido, da izkoristi priložnost in se razmnoži v črevesju, od koder prodre v kri in po celem telesu. Kot zanimivost naj povem, da umrlo človeško telo v začetnem razkroju prevzame Kandida. Vsekakor nič dobrega, če prevzame že živo telo.
Problem s kandido se pojavi, ko prevzema nadzor nad telesom, ki se odraža v simptomih, ki pa so precej različni. Na kandido kaže utrujenost, nevoljnost, lahko tudi bolečine v mišicah. Kandida se kaže v več nivojih človekovega delovanja, zato se odraža v slabem spominu, zmedenosti. Sprejemanje odločitev je težko in naporno, kaže se padec libida, lahko tudi čustvena nestanovitnost z razdražljivostjo ali žalostjo. Na neprimerno stanje s Kandido opozarjajo glivice na nohtih, lasišču ali nogah, občutek prepiha, vročični oblivi in pogosta vnetja. S Kandido je počutje odvisno od vremena, zato ni nič posebnega, če se počutje poslabša s poslabšanjem vremena. Pogost je občutek popolne izčrpanosti, težko dosežeš polno koncentracijo in včasih se ti zdi, da te v lastnem telesu pol manjka. Občutek, da si obsojen na smrtno posteljo, res grozno.  Skratka Kandido pospremijo številni simptomi za katere veš, da mora biti razlog. Sam sem imel praktično vse simptome Kandide, ki mi jih je zdravnik ovrgel, češ da gre za modno muho. Prisotnost Kandide mi je potrdila tudi alternativna medicina, predvsem pa sam s preprostim preizkusom, ki ga lahko opravi vsak doma.
Zjutraj, preden se začnejo kakršnekoli aktivnosti, torej prazen želodec, nepočesani in brez umitih zob, v kozarec nalijemo vodo. Če je možnost, se izognemo vodovodni vodi in s tem odvečnemu kloru. Pljunemo v kozarec napolnjen z vodo in počakamo deset do petnajst minut. Če slina ostane kompaktna in plava na površju, potem v njej ne prevladuje Kandida. Če slina tone v kozarcu iz nje pa se spuščajo nitke, potem v njej prevladuje Kandida in čas je za postavljanje ravnovesja v telesu.


Tako, kot naše telo ne funkcionira brez hrane tudi Kandida postopoma podleže lakoti, zato jo moramo nehati prehranjevati. Iz prehrane v prvi vrsti letijo vsi sladkorji, vsi. Najbolj problematični beli sladkor, rjavi in vse ostale njune različice, pa tudi med in na začetku celo sadnje. Neprimerna za uživanje je tudi bela moka in peciva. Za premagovanje Kandide se odpovemo vsem vrstam kvasovk, ki jih najdemo v alkoholu, kisu, mleku in mlečnih izdelkih in iz jedilnika gre tudi kruh, ki vsebuje kvas. Ne ravno zavidljiv položaj, kjer je vprašanje:
Kaj pa lahko jem?
, popolnoma na mestu. Najbolj primerna je zelena zelenjava, na jedilnik pa smejo olja, semena, oreščki in za mesojede, tudi ribe. Dieta je precej dolgotrajna, zaradi vseh omejitev, ampak učinkovita, kar se odraža na počutju iz dneva v dan. S Kandido sva preživela verjetno eno težjih obdobij preglavic s svojim telesom. Kar nekako se je borila za mojo pozornost in se mi posmehovala v zmedenosti, zato natipkam nekaj uporabnih nasvetov v borbi za direktorski stolček s čistilko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar