sreda, 3. oktober 2018

NI STATUSA...PANIKA!

Oktober je tukaj in z njim novo študijsko leto v katerem pa ne bo statusa za vse. V mislih imam tiste, ki ste svoje študijske obveznosti končali in ste z diplomo v roki pripravljeni na trg dela.
Najprej naj vam čestitam za uspešno končan študij, ker ne glede na to kako obrnemo, je diploma življenjski dosežek. Dosežki v življenju pa so lahko zaključene zgodbe, mejniki, ki jih postavimo z doseganjem naših ciljev ali pa, tako kot konec študija, nova pot življenja. 
Konec študijskega obdobja zaznamuje popolnoma nova pot, ki se začne z zaposlitvijo in lahko pomeni tudi precej težaven preskok. Predvsem iskanje zaposlitve, kar je popolnoma razumljivo. 
Pot do diplome zaznamuje linearna šolska pot, ki se skozi čas nadgrajuje, ampak v svojem bistvu ostaja podobna prejšnjim oblikam. Iz osnovne šole se preselimo v srednjo in potem naprej na fakulteto. Vmes zamenjamo učilnico za drugo učilnico, hodimo v drugo stavbo, ampak ostajamo učenci. Enako sedimo za šolsko klopjo, poslušamo obvezno snov in izpolnjujemo šolske obveznosti. S koncem formalnega izobraževanja pa stojimo pred novo obliko življenja za katerega si moramo poiskati zaposlitev.


Danes se soočamo s težavo delovnih mest, ki jih je vedno premalo, kot je povpraševanja in problematika ostaja tudi v času gospodarske rasti. Če k temu dodamo še avtomatizacijo in vse bolj aktualno robotizacijo, potem je več kot jasno, da se bo trg dela v prihodnje krčil.

V zadnjem obdobju sem na družbenih omrežjih zasledil kar nekaj objav o tem kako se lotiti iskanja zaposlitve in v kakšni obliki sestaviti življenjepis, zato sem pripravil vodnik do življenjepisa po mojih merilih. Prenesite ga BREZPLAČNO!




Zagotovite si prednost na trgu dela tako da,
prvič prihranite svoj čas
in drugič prepričate delodajalca s sodobno obliko življenjepisa,

Ni komentarjev:

Objavite komentar