petek, 25. december 2020

SVETLOBA JE PREMAGALA TEMO


Danes je svetloba dokončno premagala temo, kar svetu daje upanje, da dobro vedno nadvlada zlo, 

Mogoče se včasih zdi da ni tako, včasih lahko dobimo občutek, da svetu vlada zlo, da je vsa Zemlja tako globoko prežeta s temo, da nima nobenega smisla iskati svetlobe, pa vendar nam božič daje drugačen zgled. Odrešenik se ni razodel v soju žarometov, v središču kraljestva, ne, prišel je med betlehemske pastirje. 

Da bi lažje razumeli kontekst tega razodetja moramo razumeti kontekst pastirjev, ki so v takratni družbi bili postavljeni na obrobje, v marginalo, pozabljeni podobno kot so danes pozabljeni tisti, ki jim je naložena teža sodobnega sveta. Alkoholiki, narkomani, zavrženi otroci, pozabljeni starci, brezdomci, kriminalci, kradljivci in ostali s hudim naloženi alizaslepljeni in med temi se je razodel Jezus Kristus. Če se je Odrešenik, Luč sveta, razodel v najbolj temnem delu sveta, potem ostaja tudi upanje zame in zate. To je še posebej pomembno danes, v svetu v katerem je brat bratu postal tekmec, mati hčeri bojazen, sin očetu sovražnik in oče sinu ovira.


Bo že držalo da nikoli ne more biti tako slabo, da ne bi moralo biti še slabše, ampak ne glede na to kako slabo je, človeka z upanjem, z vero v boljši jutri življenje ne more porazit, nobena tema ga ne more ustavit, da ne bi iskal poti k svetlobi. 

Mislim da je to po letu, ki je za nami in se počasi končuje, dobra popotnica, zato ti želim praznike polne miru, če ga še vedno čakaš da najde pot v tvoje življenje, pa naj ga polni duh, ki ga s seboj nosi Božič. Išči naprej in naj v tebi zažari luč upanja, ki bo napajala vero, da bomo drug drugemu boljši človek, vse do takrat, dokler nas ne objame svetloba, ki je danes premagala temo.


Naj bo božični duh z nami takrat ko je najtežje, Naj bo palica na katero se opremo ob težkih preizkušnjah, naj vžiga ljubezen v naših srcih.

Miren in blagoslovljen božič želim.

Ni komentarjev:

Objavite komentar