petek, 21. april 2017

SLADKORČEK ZA SREČO

Že nakaj dni me obdaja samo še tema o vremenu. Zunaj piha leden severni veter, oblačno je in napovedane so prave zimske temperature. Večinoma je april muhast mesec, ta pa se prav trudi izgledati kot Mordor iz Gospodarja prstanov. 

Vreme vpliva na naše počutje, ampak ali se zaradi slabega vremena ne moremo imeti dobro? Dobro se imamo ob stvareh, katerim damo razlog, da v njih uživamo, pa naj nas obdaja kakršenkoli že dan. Lažje govoriti, kot storiti in ima me, da bi podelil eno majhno skrivnost za dobro počutje v takšnih dneh, pa naj bo to sladkorček za srečo.


Deževni in hladnejši dnevi ne potrebujejo razloga za dobro počutje, ampak so razlog že sami po sebi, ko ponujajo popolno priložnost za nekaj topline. Sam v takšnih dnevih izkoristim priložnost, da skočim v volnene nogavice, ki so najboljša stvar v moji omari.

Imam to srečo, da imam omo (babica), ki vsako zimo, ko so dnevi krajši in večeri dolgi, plete nogavice iz mehke, tople volne. Zame ni boljše obutve od teh nogavic, zato vsakič komaj čakam zimo, ko dobim nove spletene nogavice v katere skočim ob deževnih in hladnejših dnevih. Volna je prijeten material, ki uravnava temperaturo in zato ni boljšega občutka, kot toplina v takšnih dneh. Notranja sreča, ki izžareva življenje in to je sladkorček, ki ga je vredno iskati.

Sicer imam neverjetno srečo, da babica plete nogavice in neizmerno sem hvaležen za vsak par, ki je nastal iz njenih rok, ampak bolj kot to vsakomur priporočam, da si priskrbi svoj par ročno spletenih volnenih nogavic.  

Vem, težko jih je dobiti. Običajno, ko z vsem navdušenjem razlagam o svojih volnenih nogavicah je potem problem poslušalca kako do njih ali kje jih dobiti. V stavku ali dveh dobim priložnost, da sem važen in pomemben s sposobnostmi moje superome, kakorkoli, na voljo so v podjetju SOVEN iz Selnice ob Dravi. Naravne, ročno spletene, prav takšne, kot bi jih priporočal vsakomur in če ne drugje jih dobite tukaj.


Kakšna saga okoli enih nogavic, ampak namen vsega skupaj je doživljanje, izskušnja priložnosti, ki jo ponujajo hladnejši dnevi. Tisti drobni trenutki, ki sestavljajo širšo sliko mozaika in čas je, da najdemo srečo v majhnih stvareh, ki pričarajo udobje in toplino. Prav takšno, kot skok v volnene nogavice, padanje v vsebino knjige, zavetje tople koce in občudovanje trenutkov, ki jih pričara hladno vreme. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar